Monday, November 2, 2009

Blog

Blog je elektronski dnevnik koji se često ažurira i namijenjen je javnom korištenju. Ovdje se podaci unose po hronološkom redoslijedu, a prikazuju se u obrnutom hronološkom redoslijedu. Pružaju komentare o aktualnim vijestima ili specifičnoj temi tipa: hrana, politika ili lokalne vijesti. U tipičnom blogu kombinuje se tekst, slika, linkove prema drugim blogovima, web stranice, i ostale medije srodne nekoj temi. Omogućuje čitateljima da ostavljaju svoje komentare u interaktivnom formatu. Većina blogova su primarno tekstualne «naravi», no neki se fokusiraju na slike, skečeve, muziku, te su dio šire mreže društvenih medija.

Veliki sam obozavaoc blogova i blogovi su mi mnogo pomogli u mom radu i resavanju problema na koje sam nailazio. Pa sam planirao da na Fakultetu za informacione tenologije na predmetu Programiranje I i Programiranje II omogucim studentima komunikaciju preko bloga razmjenu iskustva i slicno. Blogujmo svi zajedno!!!
Blogovi se primjenjuju u toku nastave na FIT-u na predmetu Programiranje I i Programiranje II. Mozete blogove pogledati na sledecim adresama:
Programiranje I - dzenans.blogspot.com
Programiranje I - programiranje1java.blogspot.com
Programiranje II - programiranjejava.blogspot.com

No comments:

Post a Comment